maandag 23 april 2012

Het ontwerp van een kinderkamer; Vergeet de stellingkast niet!


Het ontwerpen van een kinderkamer kan een leuke bezigheid zijn. Daarentegen kan het ook heel zwaar zijn. Omdat kinderen niet zo georganiseerd zijn als we zouden willen dat ze zijn, moet het ontwerpen van hun kamer worden gedaan op een slimme en effectieve manier. Een overzichtelijke stellingkast is daarom nooit een onoverkomelijke meubelstuk. Voordat u de ruimte binnenvalt, moet u niet vergeten dat het niet uw kamer is. Neem van elk kind de voor-en afkeuren. Bijvoorbeeld, het maakt niet uit hoe erg je de kleur roze de kleur roze verafschuwt; als uw kind het leuk vindt, moet je compromissen te sluiten. Overweeg een schaduwkleur waar je mee kunt leven met maar kies in ieder geval de kleur roze.

Het selecteren van kleur is niet gemakkelijk. Kinderen staan ​​bekend voor hun keuze van echt felle kleuren. Probeer niet te ineen te krimpen als ze gekozen hebben voor iets voor iets wat jij een vreselijke kleur vindt. In plaats daarvan begeleidt je ze naar een lichtere tint en leg uit waarom jouw gevoel zegt dat dat beter is. Laat de smaak van uw kind ook niet buiten beschouwing. Het kan een strijd worden die langer zal doorgaan dan je denkt. Een compromis waar iedereen vrede mee heeft maakt dat de klus sneller is geklaard..

Voordat u iets van de kamer gata veranderen, kijk dan eens goed kijken naar de ruimte. Sta aan de deur en vraag jezelf de volgende vragen: Welke meubels moeten blijven? Wat kan worden hergebruikt? Wat is er mogelijk met de ruimte die niet nodig is? Is er voldoende opbergruimte?

Denk ook aan hergebruik van bestaande meubels. In deze economie is het belangrijk om te recyclen. Om een ​​meubel opnieuw uit te vinden, hoeft u het vaak alleen in een ander kleurtje te verven.

Speelgoed verbruikt veel ruimte. Heel Veel Ruimte! Onderzoek de inventaris, ga rustig zitten met uw kinderen, en beslis wat ze houden en waarmee ze niet meer spelen. Je hebt veel opbergmogelijkheden, van kleurrijke duidelijke opbergdozen tot planken aan de muur. Dozen zijn zeer geschikt voor treinen en sporen, terwijl de planken goed om met je favoriete boeken en poppen te pronken. Als rekken uw optie is, ga dan de hele muur van vloer tot plafond. Niet alleen geeft dat de kamer visueel gezien meer ruimte, er is ook gewoon meer opslagruimte.

Wees niet bang om ‘out-off-the-box’ te denken bij het opnieuw inrichten van een kinderkamer. Maak er een familie-project van. Ik ben net klaar met mijn kind z’n kamer en ik zet iedereen aan het werk.. De kinderen hebben behoefte aan een gevoel van de baas zijn over je eiogen kamer. Ze moeten het gevoel hebben dat hun mening echt telt. Last, but not least, in gedachten te houden dat uw kind groeit en zo ook hun smaak. Het ontwerp van de ruimte moet namelijk om de paar jaar gebeuren. Zo gaat een Mickey Mouse-thema kamer namelijk niet langer mee dan een jaar of drie.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor je reactie Karel. Mooie site hebben jullie trouwens, hoewel je begrijpt dat onze voorkeur uitgaat naar http://www.magazijnstellingenxl.nl

    BeantwoordenVerwijderen